Anyagmérnök leszek?

Mi leszek, ha anyagmérnök leszek? Miben különbözik más műszaki végzettségektől? Hogyan fogom eldönteni, hogy ezt akarom-e?

Apám elmagyarázta nekem, hogy az oktatás és a tudás az, ami lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy javítsák a világot.

Steve Wozniak

Az anyagmérnöki képzés célja olyan diplomás szakemberek képzése, akik ismerik a szerkezeti anyagok alapvető típusait és tulajdonságait. A végzett mérnökök egy része a már ismert anyagelőállító technológiák üzemeltetésével, szervezésével, minőségjavításával és fejlesztésével foglalkozik. A másik része elsősorban innovatív anyagfejlesztési feladatokkal foglalkozik, amelyeket elsősorban a környezetvédelmi és hulladákgazdálkodási globális problémák hívnak életre napjainkban. A képzés a műszaki tudományokon belül a következőkre teszi a hangsúlyt:


Az anyagmérnök képzés sokoldalúsága abban rejlik, hogy szinte minden ipari szektorban lehetőség van elhelyezkedni attől függően, hogy a szabadon választható tárgyakkal és a szakdolgozattal milyen irányba specializálják a tanulmányainkat a hallgatók. Ilyenek lehetnek: